Rising stars opgelet: doe mee aan het Europese uitwisselingsprogramma Stars4Media

woensdag 8 januari 2020

Ben je een jonge mediaprofessional (journalist, grafisch ontwerper, tech-ontwikkelaar of social media-manager) die graag vaardigheden wil opdoen of je carrière een boost wil geven? Geef je dan op voor het Stars4Media uitwisselings- en trainingsprogramma voor jonge mediaprofessionals.

Het programma, ontwikkeld door onder andere EFJ (Europese Federatie van Journalisten) en de Vrije Universiteit Brussel, is bedoeld om media-innovatie en grensoverschrijdende berichtgeving in Europa te bevorderen.

Om mee te kunnen doen stuur je voor 20 januari een projectplan in dat betrekking heeft op een van de volgende thema's: constructieve journalistiek, fact-checking, datajournalistiek, Artificial Intelligence / Language technologies of een zelfbedacht nieuw onderwerp.

Voor wie is het programma bedoeld?

Deelnemers aan dit project zijn jonge werkende mediaprofessionals ((“rising stars”) met 2 tot 10 jaar media-ervaring, afkomstig uit verschillende achtergronden (journalisten, grafisch ontwerpers, tech-ontwikkelaars, marketing en sociale media-managers), en zijn bereid om gedurende 4 tot 12 weken bij een ander Europees medium te werken.

Waarom zou je deelnemen?

  • je werkt 4 tot 12 weken bij andere Europese media
  • je doet veel praktische vaardigheden op op het gebied van kwaliteitsrapportages, datajournalistiek, fact-checking, AI and translation technologies, marketing en social media
  • je maakt deel uit van een netwerk van 100 jonge mediaprofessionals in Europa

Tijdlijn

  • de deadline voor aanmelding is 20 januari
  • de beste 100 ideeën worden geselecteerd door een jury 
  • vanaf de tweede week van maart en gedurende 4 tot 12 weken worden de initiatieven uitgevoerd.

Voorwaarden om mee te doen

  • journalisten en media moeten gevestigd zijn in EU-landen 
  • journalisten moeten in dienst zijn van een medium. Ook een aantal freelancers wordt toegelaten tot het programma.
  • maximaal 6.000 euro kosten per persoon komen in aanmerking voor terugbetaling, waarvan 80% wordt vergoed door het project en 20% door het deelnemende medium.

Kijk voor alle informatie, voorwaarden en wijze van aanmelden op de website van EFJ