Sanoma: overname SBS door Talpa vooralsnog geen gevolgen voor medewerkers

woensdag 26 april 2017

Naar aanleiding van de overname van SBS door Talpa, heeft de NVJ aangedrongen op een gesprek met mede-eigenaar Sanoma. De overname roept vragen op voor de korte en de middellange termijn. Vooralsnog heeft de voorgenomen overgang van aandelen SBS van Sanoma naar Talpa geen gevolgen voor de medewerkers en arbeidsvoorwaarden.

Wel is het zo dat Sanoma verantwoordelijk is tot het moment van de uiteindelijke aandelenoverdracht aan Talpa. De NVJ wilde in het gesprek vooral meer duidelijkheid over zaken zoals de cao, het Sociaal Beleidskader van Sanoma en het Redactiestatuut bij Hart van Nederland. De NVJ wil hier graag afspraken over maken, zodat er na overname door Talpa op deze punten geen ingrijpende veranderingen gaan plaatsvinden. Sanoma heeft toegezegd de wensen van de NVJ te zullen bespreken met Talpa. Overigens heeft de NVJ ook zelf al het initiatief genomen om direct met Talpa in gesprek te gaan.

De NVJ vindt het overigens een goede zaak de OR van SBS Productions dinsdag is aangeschoven bij het overleg van de OR SBS Broadcasting met Sanoma en Talpa. Hierdoor wordt ook de stem van de programmamakers bij Hart van Nederland en Shownieuws gehoord in deze tijd van overname door Talpa, aldus de NVJ.

Zendergroep komt volledig in handen van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Mede-eigenaar Sanoma verkoopt al zijn belangen aan Talpa, zo maakte het Finse mediabedrijf op 10 april bekend.