Save the date: 4 november lancering PersVeilig

donderdag 12 september 2019

Als journalist moet je je werk veilig kunnen uitoefenen, maar dat is voor veel journalisten helemaal niet vanzelfsprekend. Verslaggevers, fotografen, cameramensen, columnisten en cartoonisten krijgen in toenemende mate te maken met agressie, dreiging en geweld. Dit gaat niet alleen ten koste van henzelf, maar ook ten koste van hun berichtgeving en daarmee de democratie. Daarom wordt op maandag 4 november het project PersVeilig gelanceerd.

Tijdens deze bijeenkomst wordt PersVeilig gelanceerd met als doel journalisten beter te beschermen tegen agressie en geweld. PersVeilig is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, Politie en Openbaar Ministerie. We starten om 16.00 uur (inloop 15.30 uur) en willen om uiterlijk 17.15 uur napraten met een drankje. De locatie wordt waarschijnlijk Amsterdam of Hilversum. 

Dus: Save the date: maandag 4 november 2019, 15.30 – ca. 17.15 uur. Je ontvangt over enkele weken meer informatie over het programma.

#WerkVeilig #PersVeilig