Sebastiaan ter Burg gastspreker Freelance Borrel

donderdag 15 maart 2012

Sebastiaan ter Burg, zelfstandig fotograaf en open content producent, zal tijdens de komende Freelance Borrel op vrijdag 30 maart zijn verdienmodel toelichten. Ter Burg werkt op een andere manier dan gebruikelijk is in de branche. Voor een opdracht laat hij zich eenmalig betalen, daarna is zijn werk niet alleen beschikbaar voor de klant, maar voor de hele wereld om te gebruiken.

Sebastiaan ter Burg stelt zijn werk beschikbaar onder een Creative Commons licentie. Iedereen die de licentie goed volgt, mag zijn werk gebruiken. Hiervan profiteren hij en zijn klanten. Tijdens de Freelance Borrel vertelt hij waarom hij zo werkt, hoe succesvol dit is en waarom hij vindt dat andere freelancers hun verdienmodel moeten omgooien.

Freelancers die aanwezig waren bij de eerste borrel hebben het Business Model Canvas toegestuurd gekregen en ingevuld. Rosa García López, secretaris NVJ en voorheen consultant en eigenaar van BizMo (Business Models), bekijkt samen met de aanwezigen of zij kansen laten liggen om omzet te draaien. De praktijk staat tijdens deze brainstormsessie centraal.

De Freelance Borrel begint om 14.00 uur. Om 16.00 uur wordt de eerste borrel ingeschonken in café Willem Slok te Utrecht waar de bijeenkomst plaatsvindt. Aanmelden kan via freelance@nvj.nl onder vermelding van Free Borrel 30 maart. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.

De Freelance Borrel wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden. Op verzoek zullen de borrels afwisselend in de middag en in de avond plaatsvinden. De volgende Freelance Borrel wordt geschonken op vrijdagavond 27 april in café De Tobbe, Buitenwatersloot 17 in Delft.