Sectie Plus+ bezoekt redactie NOS Nieuws

donderdag 12 maart 2015

De leden van NVJ Plus+ zijn op vrijdag 17 april te gast op de redactie van NOS Nieuws in Hilversum. Elger van der Wel, coördinator van NOS-Lab, gaat tijdens de middag vertellen over de nieuwe journalistiek, ofwel denken vanuit de gebruiker. Hierop zal Wilma Haan, adjunct-hoofdredacteur van Nu.nl en NVJ-bestuurslid, een korte reactie geven. Aansluitend houdt de sectie haar jaarvergadering. Sectieleden die deze middag willen bijwonen wordt verzocht zich ruim van tevoren aan te melden.

Programma:

13.30 – 13.55 uur     Inloop en welkom

14.00 – 14.45 uur     Presentatie Elger van der Wel: “Nieuwe journalistiek, denken vanuit de gebruiker”. Elger van der Wel is coördinator van NOS-Lab, waar permanent wordt gewerkt aan innovatie van online nieuws, volgens een journalistieke werkwijze die gebaseerd is op het gebruikers-behoeften-model. Korte reactie door Wilma Haan, adjunct-hoofdredacteur van Nu.nl (en bestuurslid NVJ). Er is volop ruimte voor vragen, opmerkingen en discussie.

15.00 – 16.00 uur     Huishoudelijk deel:

            o Bespreking verslag bestuur Sectie Plus+ over 2014 (enquête 2014)

            o De plannen voor 2015

            o Verkiezing bestuur sectie Plus+

                Er zijn twee vacatures in het bestuur te weten: Dick van der Veen en Dick Oosterbaan zijn niet herkiesbaar wegens het reglementair verstrijken van hun maximale termijn van zes jaar. Kandidaten kunnen zich tot 1 april 2015 aanmelden bij het bestuur.

16.00 – 16.45 uur     Rondleiding in groepen over de redactie van NOS Nieuws

16.45 – 17.30 uur     Informele nazit, met borrel aangeboden door de hoofdredactie van het NOS Journaal

Locatie

De bijeenkomst is van 14.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur) bij NOS Nieuws op het Mediapark in Hilversum (Journaalplein 1).

Aanmelden

Leden die deze middag willen bijwonen wordt verzocht zich ruim van tevoren aan te melden. Vanwege de beperkte ruimte (maximaal 60 leden) worden de aanmeldingen in volgorde van binnenkomst behandeld. Vol is vol, dus geef u snel op. Zonder vooraanmelding kan de beveiliging van de NOS u geen toegang verschaffen!

Aanmelden kan via e-mail: plus@nvj.nl of telefonisch 020-3039700 (Jenny Fritschy).  

Per auto of trein

Per auto: er is parkeergelegenheid op het parkeerdak in het Mediapark. Bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart die gebruik willen maken van een parkeermogelijkheid dicht bij de ingang, kunnen dit vooraf opgeven bij Jenny Fritschy, NVJ, 020-3039700.

Per openbaar vervoer: het Mediapark ligt pal naast het NS-station Hilversum Noord en is via de loopbrug/lift gemakkelijk te bereiken.