Sectie Tijdschriften zoekt nieuw bestuurslid

maandag 31 juli 2017

Het bestuur van de sectie Tijdschriften is op zoek naar nieuw bestuurslid. Als bestuurslid van de sectie Tijdschriften vertegenwoordig je een diverse groep vakgenoten (loondienst en freelance) van ruim 1.000 NVJ-leden werkzaam bij een vak-, publieks- of opinieblad, dan wel een online magazine. Aanmelden kan tot en met 20 augustus 2017.

Wat doe je als bestuurslid van de sectie Tijdschriften?

De sectie Tijdschriften bestaat op dit moment uit Thomas de Heide (voorzitter), Jos Everaers, John Versleijen, Arjen van Vliet, Ferry Biedermann en Marinka Huijssoon. Samen met hen span je je in om de belangen van tijdschriftjournalisten te behartigen. Dat doen we op verschillende manieren: door discussie, lobby en prikkelende debatten of leerzame evenementen enz. Met werkgevers voeren we gesprekken over de arbeidsvoorwaarden van journalisten en streven hierin naar een journalistiek klimaat dat vriendelijk voor iedereen is, ongeacht of je in vaste dienst bent of freelance. Gemiddeld besteed je als bestuurslid enkele uren per maand aan werkzaamheden voor de sectie.

Daarnaast zien we de noodzaak dat bladenmakers zich continu blijven ontwikkelen. Het sectiebestuur organiseert daarom trainingen en debatten die nauw aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in bladenland. Met leden die werkzaam zijn bij de verschillende soorten magazines willen we graag contact en feeling houden door informele netwerkbijeenkomsten te houden. Onze mening delen we graag via onze columns op NVJ.nl. 

Ben jij….

  • Die journalist die de positie van haar/zijn vakgenoten wil verstevigen en hart heeft voor journalisten en bladenmakers?
  • Kun jij met een scherp oog kijken naar wat er aan de hand is in bladenland en kun je daar creatief op inspelen? 
  • Op de hoogte van actuele journalistieke ontwikkelingen in tijdschriftenland?
  • Lid van de NVJ (of bereid lid te worden)?
  • Voor meer dan 50% werkzaam voor (online) tijdschriften?
  • En ben je in staat om een keer in zes/zeven weken aanwezig te zijn bij een bestuursvergadering, van twee uur, en vind je het belangrijk om een keer per jaar een dag aanwezig kan zijn op de sectie bestuur conferentie voor alle bestuursleden van de NVJ?
  • Herken je je in bovenstaande profielschets? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het sectie bestuur Tijdschriften biedt:

Als nieuw bestuurslid kom je in een bestuur met enthousiaste tijdschriftjournalisten die allen vanuit hun eigen ervaring meewerken aan het collectieve belang. Als dit je aanspreekt en je wilt ook je bestuurlijke vaardigheden ontwikkelen en je netwerk binnen de journalistiek sterk vergroten dan zien we je reactie graag tegemoet.

Kandidaat stellen

We ontvangen graag voor 21 augustus een korte motivatie, LinkedIn link of cv en een portretfoto die we eventueel online mogen publiceren: bij meer dan drie kandidaten worden namelijk (digitale) verkiezingen georganiseerd. De leden van de sectie Tijdschriften kunnen dan stemmen op hun voorkeurskandidaat. Mail je gegevens naar Wais Shirbaz, Secretaris Tijdschriften via wshirbaz@nvj.nl of neem eerst contact op als je nog vragen hebt.

Leden secties Tijdschriften en Zelfstandigen

Leden van zowel de sectie Tijdschriften als de sectie Zelfstandigen kunnen zich aanmelden. Ben je lid van de sectie Zelfstandigen vul dan in de MijnNVJ-omgeving Sectie Tijdschriften in bij tweede of derde sectie, of neem hiervoor contact op met de afdeling ledenservice via 020 3039700 of ledenservice@nvj.nl.