Speciale NVJ “Kamerbreed”: Politici over freelancemarkt

dinsdag 13 november 2012


Margriet Vroomans en Kees Boonman, vaste presentatoren van TROS Kamerbreed, interviewen op 27 november Tweede Kamerleden Mei Li Vos (PvdA), Kees Verhoeven (D66) en Pieter Heerma (CDA) over de beroerde positie van freelance (foto)journalisten. Deze gratis “NVJ Kamerbreed”, is onderdeel van het Eerlijk Deel Festival dat deze dag wordt gehouden in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

De drie politici worden aan de tand gevoeld over de compleet bedorven freelance markt die de overheid in stand houdt. Prijsadviezen zijn verboden door de Nederlandse Mededingingsautoriteit. De vakbonden kunnen bij cao-onderhandelingen niet opkomen voor freelancers.

Hella Liefting, voorzitter van het Algemeen Bestuur van de NVJ, zal het Pamflet Freelance 1.0 overhandigen aan de aanwezige politici. Daarna volgt een optreden van ‘Pressy Riot’. Deze gemaskerde muzikanten zullen de komende maanden op redacties, bij radio- en televisieprogramma’s, in de kolommen van dag- en weekbladen opduiken. Pressy Riot staat voor de rechten van freelancers.

Voor een deel van de freelancers treedt zo langzamerhand een vorm van bittere armoede op. De NVJ is in alle staten en gaat daarom de barricaden op voor de freelancer.
Vraag jij je hoe je een steentje kunt bijdragen, kom dan naar NVJ Kamerbreed en betuig je steun aan freelancers.
Meld je nu aan via freelance@nvj.nl onder vermelding van NVJ Kamerbreed of schrijf je in voor het volledige programma van het Eerlijk Deel Festival.

NVJ Kamerbreed, dinsdag 27 november, 11.30 – 12.30 uur
Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag