Speciale regeling voor studenten in Leiden

dinsdag 15 december 2020

Ben jij student in Leiden? Dan hebben we positief nieuws voor jou! Het Leids Mediafonds heeft namelijk een speciale studentenregeling geïntroduceerd. Vanaf volgend jaar wordt er jaarlijks 5000 euro ter beschikking gesteld voor tien journalistieke producties van Leidse studenten journalistiek en (wetenschaps)communicatie. Elk van deze studenten ontvangt een bedrag van 500 euro ter ondersteuning van hun project. De regeling wordt uitgevoerd in samenwerking met de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden.

Met de subsidie wil het Leids Mediafonds journalistiek talent stimuleren. Studenten kunnen elk jaar in de voorjaars- en najaarsronde subsidie aanvragen. Omdat het om een aparte regeling gaat, hoeven ze hierbij niet te concurreren met ervaren journalisten. Na 2021 bekijkt het Leids Mediafonds wat de uitkomsten zijn van de studentenregeling. Bij tevredenheid kan het totaalbedrag worden verruimd en kan er meer subsidie ter beschikking worden gesteld.

Studeer jij journalistiek in Leiden? En kun je wel wat financiële ondersteuning gebruiken bij de uitvoering van jouw productie? Wacht dan niet te lang en dien je aanvraag tot subsidie op tijd in. Jouw inzending wordt door het Leids Mediafonds beoordeeld op de volgende punten: actualiteit, diepgang, journalistieke aanpak en de relatie met Leiden en de Leidse regio. Zorg ervoor dat je een goede hoofdvraag formuleert en ook alvast een mediapartner zoekt die jouw productie kan publiceren. Heb jij deze partner gevonden? En is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je de toegekende subsidie en kun je aan de slag gaan. Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Dan kun je terecht bij docenten van jouw universiteit of hogeschool. Je kunt ook bij deze docenten terecht voor ondersteuning bij de uitvoering van je project.

Meer informatie over het Leids Mediafonds vind je op de website. Hier kun je ook jouw aanvraag indienen. Succes!