Een stap naar een andere tijd

maandag 31 augustus 2020

Dit is de laatste column die ik als voorzitter van de NVF schrijf; een stap naar een andere tijd. Ruud Rogier neemt namelijk op 12 september deze rol van me over.

We kennen Ruud allemaal van de gewonnen rechtszaak tegen De Persgroep, nu DPG. We weten dat met hem als voorzitter, de ziel van de NVF gewaarborgd is.
Zelf zal ik binnen het NVF bestuur blijven en me bezighouden met de zilveren camera, de LPP en alles wat er verder als algemeen bestuurslid voorbij komt.

Jaaroverzicht en nieuwe structuur NVJ

In het magazine, bijgesloten als PDF, hebben we een mooi overzicht van alle bestuurszaken.  Alles komt erin voorbij: De lange termijn visie afgewisseld met ad-hoc acties. Paul heeft hiermee een geweldige klus geklaard. Je kunt, na het lezen van dit blad, niet zeggen dat er de afgelopen tijd weinig gebeurde bij de NVF.

Ook binnen de NVJ zelf gaat er een grote verandering plaatsvinden.  De structuur wordt omgevormd. Plat uitgedrukt gaat het van bottom-up nu naar top-down. Wij als NVF behouden logischerwijs wel onze eigen identiteit binnen de NVJ en zitten verweven in het dagelijks bestuur, de drie beleidsteams, hebben één van de zes vakgroepen én natuurlijk één van de zes ledengroepen die weer het bestuur van de vakgroep (wat nu nog de sectie NVF is) kiest.

Opvolger Gerard Til

Volgend jaar zal Gerard Til, mijn oud-deel-voorzitter-partner-in-crime, uit het hoofdbestuur stappen. Hij behartigt daar onder andere de belangen van de NVF. Aan ons de taak om een goede opvolger voor Gerard te vinden. De kruisbestuiving tussen de vakgroepen zal groter worden. Op de Algemene Ledenvergadering van de NVJ, die na onze eigen Algemene Ledenvergadering plaatsvindt, zal hierop worden ingegaan. Schrijf je ook in voor deze ALV als je bijvoorbeeld meer wilt weten over de nieuwe structuur van de NVJ.   

Maak van mondkap geen muilkorf

Het vertrouwen in de toekomst is er bij ons zeker. De nieuws-sport-en-entertainment-wereld begint op vele vlakken weer te draaien. De corona-pandemie zal echter nog wel even voortduren en het lijkt erop dat het nooit meer wordt zoals voorheen. Velen van ons kennen nog het vrije leven van voor AIDS. De ‘komst’ van AIDS onderstreepte de noodzaak van gefrummel met rubbertjes. De mondkap is - wat mij betreft - het condoom van 2020.  Door het consequent gebruiken van het mondkapje blijven we gezond en kunnen we, weliswaar met die kleine aanpassing, van het leven genieten. Maar laat voor de fotojournalistiek de mondkap geen muilkorf worden!
Sterkte in de fotojournalistieke strijd allemaal. En Ruud, ik wens je veel succes!

Ik hoop jullie, of in levende lijve of op het beeldscherm, op 12 september a.s. in Den Haag te zien bij de ALV van de NVF.

Eric Brinkhorst, Voorzitter NVF

 

Downloads