Steun voor actie Afspraak = afspraak

vrijdag 13 januari 2017

Vertegenwoordigers van de NVJ en FNV trotseerden de kou en voerden donderdag en vrijdag bij de ingangen van Sanoma en De Telegraaf actie tegen het werkgeversvoornemen om de PKB-verhoging uit 2016 niet te handhaven. Met het uitdelen van flyers wezen zij werknemers erop dat dit in feite een loonsverlaging van 1,7 procent betekent, waardoor werknemers er minimaal 40 tot 80 euro per maand op achteruit gaan.

De flyercampagne begon donderdag bij Sanoma in Hoofddorp. Volgens NVJ-secretarissen Milen van Boldrik (Tijdschriften) en Annabel de Winter (senior onderhandelaar Dagbladen) wordt de actie goed ontvangen. ‘Iedereen begrijpt heel goed wat we hier doen’, zegt Annabel de Winter, ‘namelijk, dat we hier staan voor hun cao en salaris. Nog voor de start van de onderhandelingen dreigen de werkgevers het salaris te verlagen. We hebben de steun van de werknemers zelf nodig om die barrière weg te nemen voor de cao-onderhandelingen en we zijn blij met de steun die mensen geven middels het ondertekenen van de petitie.’

Afspraak is afspraak

De NVJ en FNV gaan door met de actie totdat zij als serieuze onderhandelingspartners om de tafel zitten met de werkgevers. De Winter: ‘De werkgevers moeten af van het idee dat zij over iets moeten onderhandelen wat bij de vorige cao is afgesproken en dus al onderdeel is van het salaris. Daarom zeggen we nu: afspraak is afspraak. Dat betekent dat we op een andere manier de cao-onderhandelingen moeten beginnen dan dat de werkgevers dat willen.’ ​

Op dinsdag 24 januari staan de NVJ en FNV bij de ingang van de Persgroep in Amsterdam.

Petitie 

Honderden medewerkers hebben al gevolg gegeven aan de oproep van de NVJ om de petitie Afspraak = afspraak te ondertekenen en hiermee hun afkeur tegen de werkgeversplannen uit te spreken.

  • Teken ook de petitie en breng je collega’s op de hoogte: het gaat om minimaal 40 tot 80 euro per maand, waar je gewoon recht op hebt.

Actiepagina