Stuur nu in voor de Zilveren Camera 2021

vrijdag 10 december 2021

De inzendtermijn voor de Zilveren Camera 2021 is geopend. Tot en met 1 januari 12 uur kun je je beste foto’s van 2021 insturen voor dé Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie.

© Zilveren Camera

Fotografen kunnen werk inzenden voor verschillende categorieën en daarmee meedingen naar de belangrijkste prijs van de wedstrijd: de Zilveren Camera wisseltrofee en een geldbedrag van
€ 10.000,-.

Multimediale projecten die buiten de categorieën van de Zilveren Camera vallen, kunnen ingestuurd worden voor de Prijs voor Storytelling. Hiervoor geldt een aparte inzendprocedure. Met deze prijs hoopt de Zilveren Camera ruimte te scheppen voor nieuwe ontwikkelingen in de fotojournalistiek en documentaire fotografie.

De Zilveren Camera wordt gewonnen door een foto of serie foto’s die zowel fotografisch als journalistiek een representatief en origineel beeld geeft van een belangwekkende gebeurtenis, situatie of ontwikkeling in het afgelopen jaar en daarmee het jaar visueel vertegenwoordigt.

De wedstrijd staat open voor Nederlandse beroepsfotografen en fotografiestudenten en voor buitenlandse beroepsfotografen en fotografiestudenten die in Nederland wonen en werken of studeren. Ook beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging kunnen deelnemen. Er geldt geen leeftijdsgrens.

De winnende beelden worden verzameld in het Zilveren Camera Jaarboek en tentoongesteld in Museum Hilversum, waarna de expositie door Nederland reist. Meer informatie en voorwaarden op zilverencamera.nl