Summer School Financiële Journalistiek feestelijk afgesloten

donderdag 13 september 2018

Nicolette van den Hout, journalist bij SC, de redactionele opvolger van de Staatscourant, heeft de pitch voor het artikel in het kader van de Summer School Financiële Journalistiek gewonnen.

NVJ-voorzitter René de Monchy feliciteert deelneemster Nicolette van den Hout (foto: Remco Gielen)

De summerschool werd op 4 september feestelijk afgesloten bij de NVJ met een bijeenkomst voor deelnemers en werkgevers. Robert Giebels (Volkskrant), Perry Veenstra (RTL) en Marijn Wellink (ANP) beoordeelden de pitches van de deelnemers. Nicolette van den Hout won de pitch met haar artikel over Trump en Brexit als bedreigingen voor de economische groei in Nederland. Uit handen van NVJ-voorzitter ontving zij het boek Economics Rules van Dani Rodrik. Omdat Van den Hout afzag van een werkervaringsplaats op een financiële redactie, kwam een aantal van de andere deelnemers hiervoor in aanmerking.

De Summer School is bedoeld om beginnend journalisten kennis te laten maken met de financiële journalistiek. In vier dagen in juni bezochten de achttien deelnemers onder meer De Nederlandsche Bank, het Ministerie van Financiën, CBS, financiële instellingen als Rabobank en Optiver en verschillende economieredacties.

Journalisten Kim van Keken, Eric Smit, Martin Visser, Gaby de Groot en Jan Kleinnijenhuis vertelden over hun financiële onderzoekswerk. Verder hielden bekende economen als Mathijs Bouman en Barbara Baarsma een inleiding.

De Summer School is een initiatief van NVJ Academy en de Masterclasses Financiële Journalistiek.