Summer School Financiële Journalistiek: ontmoet de financiële wereld en maak kans op een werkervaringsplek

donderdag 21 maart 2019

In de maand juni kun je weer kennis en inspiratie opdoen tijdens de vierdaagse Summer School Financiële Journalistiek 2019. Bezoek het ministerie van Financiën, de redactie van Het Financieele Dagblad, de goudkluis van de Nederlandsche Bank en Perscentrum Nieuwspoort. Ontmoet financieel journalisten, zoals Mathijs Bouman. Je maakt bovendien kans op een betaalde werkervaringsplaats bij een van de mediabedrijven die bij de Summer School is betrokken.

Alles draait om cijfers en geld. Ook in het nieuws. Tijdens de Summer School kom je erachter dat financiële journalistiek verre van saai is. Financiële journalistiek gaat over geld en geld gaat over alles: schulden bij lagere inkomens, belastingtrucs van miljardenbedrijven, de krapte op de woningmarkt en arbeidsmarkt, de koopgekte op de kunstmarkt; eigenlijk is er niet één onderwerp te bedenken waarbij geld geen rol speelt. Je kennis over de financiële wereld uitbreiden, vergroot bovendien de kans op een baan of freelance opdrachten.

Kennismaken met de breedte van financiële journalistiek

Tijdens de vierdaagse Summer School maak je kennis met de breedte van de financiële journalistiek. Van flitshandelaren die in milliseconden miljoenen verdienen (of verliezen), tot de kosten van de maatregelen tegen klimaatopwarming. We bezoeken de goudkluis van de Nederlandsche Bank, het ministerie van Financiën, redacties en Nieuwspoort. Gerenommeerde financieel journalisten, zoals Mathijs Bouman, vertellen over hun liefde voor het vak en over hun onderzoek.

Je sluit de Summer School af met een pitch voor een betaalde werkervaringsplaats bij een van de mediabedrijven die bij de Summer School is betrokken. Meerdere deelnemers van vorige edities werken inmiddels in de financiële journalistiek of op een economieredactie.

Voor wie

De Summer School is bedoeld voor recent afgestudeerde journalisten met een afgeronde HBO/WO media-opleiding en/of maximaal drie jaar werkervaring. Dit jaar is er ook plaats voor meer ervaren journalisten die de overstap overwegen naar de financiële journalistiek.

Data, locaties en kosten

  • De Summer School vindt plaats op 3, 4, 17 en 18 juni 2019 in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Hilversum. Er is een terugkomdag in september.
  • Prijs niet-leden € 100,- / 20-50% korting voor NVJ leden en zzp'ers in de media. Na toelating ontvang je een factuur. Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.
  • Ga hier naar het programma en aanmeldformulier

Organisatie

De Summer School is een initiatief van de NVJ Academy en de Masterclasses Financiële Journalistiek.  Deelnemers van vorig jaar gaven de Summer School een 8,3.