Summer School Financiële Journalistiek: met praktijkontmoetingen en kans op een stageplek

dinsdag 16 mei 2017

Alles draait om cijfers en geld, ook in het nieuws. Deze zomer kun je kennis en inspiratie opdoen tijdens de vijfdaagse Summer School Financiële Journalistiek 2017. Ontmoet financieel journalisten Mathijs Bouman, Jeroen Smit en Ester Gould en Sarah Sylbing (makers van ‘Schuldig’). Bezoek onder andere de redacties van RTL, het Financieele Dagblad, BNR en Quote, het Ministerie van Financiën, de beurs op het Damrak, de Nederlandsche Bank en VNO-NCW. En, maak kans op een stage op een economieredactie.

De Summer School Financiële Journalistiek is bedoeld voor pas afgestudeerde journalisten van HBO-opleidingen en postdoctoraal opleidingen journalistiek en wordt afgesloten met een opdracht. Voor de beste deelnemers ligt een stage bij een financieel medium of een economieredactie in het verschiet.

De Summer School wordt gehouden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Hilversum op maandag 12, dinsdag 13, maandag 26 en dinsdag 27 juni en wordt afgesloten met een terugkomdag op 22 augustus. Dan worden de opdrachten gepresenteerd.

De Summer School Financiële Journalistiek is een initiatief van de NVJ Academy en de Masterclasses Financiële Journalistiek. De inschrijving voor de Summer School staat open voor NVJ-leden en niet-leden. Leden ontvangen 20 tot 30 procent korting op de cursus.