Tariefsverhoging ANP: eerste blijk van erkenning

dinsdag 15 januari 2019

De dag- en opdrachtvergoeding bij ANP worden per 1 februari met 5 procent verhoogd. Dit heeft het fotopersbureau schriftelijk laten weten aan de NVJ. De NVJ/NVF vindt de verhoging een eerste blijk van erkenning.

‘De NVJ/NVF juicht de toenadering van het ANP toe’, reageert Rosa García López, secretaris NVJ en Zelfstandigen. ‘Het is een goed signaal, de stem van fotografen wordt gehoord.’

Of de toenadering genoeg is - 5 procent tariefsverhoging - moet nog blijken. Veel blijft in de brief van ANP onduidelijk. Aanstaande donderdag 17 januari spreekt de NVF met het ANP. ‘Daar moeten nog veel zaken worden besproken en bovendien moeten we dit met de leden bespreken.'

De acties op 25 januari gaan door. De NVF/NVJ hebben zeven mediaorganisaties aangeschreven. Het gaat zeker niet alleen om het ANP-Hollandse Hoogte, maar ook om alle andere mediaorganisaties die gehoor moeten geven aan de eisen. Enkele honderden fotografen zullen op vrijdag 25 januari het werk neerleggen en actie voeren tegen de lage fototarieven.

Meer bij Villamedia

Dinsdag kick-off bijeenkomst

Vanmiddag is vanaf 17.00 uur de kick-off bijeenkomst in Houten waar de actie verder toegelicht wordt.

Meedoen aan de actie van de fotojournalisten? Kijk op onze actiepagina en meld je vandaag nog aan. Laten we de fotojournalistiek toekomstbestendig maken!

#fotojournalistiekheefteenprijs