Thecontentmap.nl: vindplek voor legale content

donderdag 16 januari 2014

Minister Bussemaker van OCW heeft donderdag tijdens Eurosonic Noorderslag het nieuwe initiatief thecontentmap.nl gelanceerd. Via dit platform kunnen consumenten in één oogopslag zien waar films, tv-uitzendingen, muziek en boeken met toestemming van de makers zijn te downloaden. Thecontentmap.nl is mogelijk gemaakt door de Federatie Auteursrechtbelangen. De NVJ is lid van de federatie.

Minister Bussemaker ziet in dit initiatief een goede kans om de verdienmogelijkheden van de creatieve sector de komende jaren te vergroten. De minister heeft daarbij aangegeven dat zij het belangrijk vindt dat consumenten kunnen genieten van legale, makkelijk vindbare, betaalbare en kwalitatief goede content. De minister: ‘Die content is niet zomaar vanuit het niets op het net verschenen. Daar hebben makers en producenten veel tijd, energie en geld ingestoken. Als we willen dat ze blijven doen, moeten we ervoor betalen. Eerlijk is eerlijk.’ Thecontentmap.nl biedt de consumenten een goed overzicht heeft van het digitale aanbod waarmee makers van muziek, film, e-books en beeldende kunst een eerlijke beloning kunnen krijgen. Minister Bussemaker heeft aangekondigd dat zij de campagne om thecontentmap.nl onder de aandacht te brengen van jongeren, het onderwijs en opvoeders financieel en materieel zal ondersteunen.

Thecontentmap.nl is mogelijk gemaakt door de Federatie Auteursrechtbelangen, het samenwerkingsverband tussen het Platform Makers, het Platform Creatieve Media Industrie en VOI©E. Ook de NVJ is hierin vertegenwoordigd.

In opdracht van de Federatie Auteursrechtbelangen is een trailer gemaakt voor thecontentmap.nl.