De toekomst van de journalistiek in de regio

maandag 31 mei 2010

In juni is het een jaar geleden dat de Tijdelijke Commissie Innovatie en Toekomst Pers onder leiding van Elco Brinkman haar rapport De Volgende Editie presenteerde. Naar het rapport, dat de kwetsbare positie van de (dagblad)journalistiek onderzocht, werd reikhalzend uitgekeken en de presentatie leverde veel discussie op. Maar daarna is het akelig stil geworden. De sectie Dagblad van de NVJ organiseert op 3 juni a.s. een debat in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg over de regionale journalistiek.

Hoogste tijd om eens te kijken hoe de zaken ervoor staan. Met name in de regio, omdat de Commissie Brinkman misschien wel het meest bezorgd was over moeilijkheden om daar een goede, onafhankelijke nieuwsvoorziening overeind te houden. De sectie Dagblad van de NVJ organiseert op 3 juni a.s. een debat in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg over de regionale journalistiek. Dit is de aftrap in een reeks van debatten die in verschillende delen van Nederland zullen worden georganiseerd. Bedoeling is om na afloop van de debatten alle aanbevelingen te bundelen en opnieuw in gesprek te gaan met de overheid.

Gasten zijn: Edwin de Kort (hoofdredacteur Omroep Zeeland), Peter Jansen (hoofdredacteur Provinciale Zeeuwse Courant) en Harry van Waveren (gedeputeerde provincie Zeeland met media in zijn portefeuille).
Gespreksleider is Ernst Jan Rozendaal, voorzitter van het bestuur van de sectie Dagblad NVJ en journalist bij de PZC.

De Zeeuwse bibliotheek (Kousteensedijk 7 in Middelburg) ligt op 200 meter loopafstand van NS-station Middelburg. Verder is er parkeergelegenheid naast de bibliotheek.

Aanmelden voor dit debat via awesselius@nvj.nl