Training voor journalisten in conflictgebieden uitgebreid

dinsdag 12 februari 2013

De NVJ Academy heeft met defensie Koninklijke Landmacht, de afspraak gemaakt om de training voor journalisten in conflictgebieden verder uit te breiden.

In een groot deel van de wereld is het veilig om te reizen, maar in een even zo groot deel van de wereld is dat het niet. Ontvoeringen, (terreur)aanslagen, gewapende conflicten en criminaliteit zijn in Afrika, Azië, Zuid- en Midden-Amerika en het Midden-Oosten aan de orde van de dag. Journalisten, fotografen, hulpverleners en zakenmensen die naar dit soort gebieden reizen lopen grote risico’s.

Tijdens deze driedaagse training van de NVJ Academy word je voorbereid op het maken van gevaarlijke reizen, want een goede voorbereiding is het halve werk! Wat neem je mee? Welk hotel reserveer je? Waar moet je op letten als je aankomt? Met wie reis je rond? Welke auto neem je? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die zo goed mogelijk omzeilen? Het minimaliseren van de risico’s, daar gaat deze training over

De training wordt gehouden op 6, 7 en 8 mei a.s. Plaats Generaal Winkelmankazerne, Otterloseweg 5 Harskamp. De training is inclusief overnachtingen in de kazerne.
Nadere informatie volgt nog.