Training voor startende journalisten over Europa

woensdag 18 oktober 2023

Diederik Samsom is een van de sprekers tijdens de driedaagse training Wegwijs in de EU - Europees Parlement trainingsprogramma voor startende journalisten. De NVJ Academy organiseert die training op 6, 7 en 28 november. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 20 oktober.

Samsom leidt het kabinet van Wopke Hoekstra, de Europese commissaris voor klimaatactie. Speciaal voor de training neemt Samsom de journalisten mee in de groene agenda van Europa en gaat hij in debat met hen.

De scholing

Het trainingsprogramma is bedoeld voor beginnende journalisten van lokale, regionale en landelijke media als ook de vakpers. In drie dagen krijgen de cursisten inzicht in de Europese besluitvorming, hoe zij Europese onderwerpen kunnen volgen en verslaan. Ook komen de belangrijkste Europese thema’s van dit moment voorbij.

Tot de docenten sprekers behoren naast Samsom ervaren journalisten, Europese politici, hoogleraren en lobbyisten. Enkele van de namen: de Europarlementariërs Sophie in ’t Veld, Tieneke Strik, Bert-Jan Ruissen en Mohammed Chahim, de hoogleraren Anna van der Vleuten en Wouter van der Brug plus de journalisten Kees Boonman, Romana Abels, Liesbeth Witteman en Peter Teffer.

De training is dankzij steun van het Europees Parlement kosteloos te volgen.

> Meer informatie en het aanmeldformulier