Update actuele zaken van voorzitter Eric Brinkhorst

dinsdag 20 november 2018

Afgelopen weken zijn er veel zaken op de rails gezet: mooi nieuws bijvoorbeeld, is dat de NSP-sportfoto bij de Zilveren Camera ondergebracht als sport-enkel categorie. Er valt dit 70ste jubileumjaar veel te winnen bij de Zilveren Camera! Maar er was ook ander nieuws.

Voor de LPP-kaarthouders hebben we na jaren iets wezenlijks bereikt: de politie gaat nu eindelijk automatisch pageren. In Rotterdam en Den Haag loop dit al redelijk. Binnen afzienbare tijd wordt dit ook landelijk bij de andere korpsen ingevoerd. Hoe groot de noodzaak is bleek afgelopen week in Twente, toen de moord op maar liefst vier mensen niet was gemeld.

De leden van DuPho en NVF kunnen weer kruislings lid van elkaar worden. Hierin zijn we de wens van enkele DuPho-leden tegemoetgekomen, zodat zij in aanmerking komen voor een NVJ-perskaart.

De positie van de NVF binnen Pictoright is wederom tijdens een hoorzitting voorgelegd aan de College van Toezicht Auteursrechten (CvtA). We wachten op de uitspraak.

Op vrijdag 23 november wordt er door ons, NVF, in Houten een bijeenkomst belegd voor NVF-fotografen die met de ANP-HH fusie te maken hebben. Alle NVF-leden hebben hier een oproep voor ontvangen. We gaan met elkaar in gesprek over ons plan “hoe nu verder”. Daarnaast komt er uitleg over de Pictorightgelden, waar jullie allemaal aanspraak op kunnen maken.

Fotojournalistieke groet, Eric Brinkhorst