UWV hanteert te lange opzegtermijn bij AD vertrekkers

maandag 24 augustus 2009

Veel vrijwillig vertrekkers bij AD Nieuwsmedia krijgen van het UWV te horen dat zij pas na vier of vijf maanden WW krijgen in plaats na twee maanden, conform de opzegtermijn volgens de Dagblad CAO. De NVJ heeft inmiddels een aantal meldingen binnengekregen en roept ook andere AD-vertrekkers op na te gaan welke opzegtermijn UWV in hun geval hanteert.

Een vertrekker heeft aanspraak op een WW-uitkering nadat de zogenoemde fictieve opzegtermijn verstreken is. UWV gaat bij deze AD-vertrekkers uit van een wettelijke opzegtermijn. Maar voor dagbladjournalisten is de opzegtermijn volgens de CAO gewoon twee maanden. Als het UWV een langere opzegtermijn hanteert, is dat dus onjuist, aldus de NVJ.

De vertrekkers hebben het AD per 1 augustus verlaten. De NVJ roept hen op om na te gaan of zij wel na twee maanden WW krijgen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen NVJ-leden zich wenden tot de afdeling Advocaten & Juristen NVJ. Die kan in zo’n geval bezwaar aantekenen, zodat de WW alsnog per 1 oktober aanstaande ingaat.