Vacature bestuurslid NVJ

woensdag 4 oktober 2017

De NVJ is op zoek naar leden die actief willen worden in het NVJ hoofdbestuur en passen in het functieprofiel van bestuurslid NVJ. Kandidaten hebben bij voorkeur affiniteit en/of ervaring met fotojournalistiek. Aanmelden kan tot en met 10 november.

De definitieve verkiezing vindt plaats op woensdag 29 november 2017 tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVJ.

Vicevoorzitter Max van Weezel heeft te kennen gegeven dat hij bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zal aftreden. Hierdoor is er een vacature ontstaan voor een nieuw bestuurslid. Van Weezel was bestuurslid en vicevoorzitter van de NVJ sinds juni 2014. Het hoofdbestuur draagt bestuurslid Wilma Haan voor als nieuwe vicevoorzitter. NVJ-leden kunnen zich voor deze zetel als tegenkandidaat stellen.

Het Algemeen Bestuur van de NVJ bestaat uit zeven leden. Ieder bestuurslid voert over de hem of haar toegewezen portefeuilles en secties overleg met de verantwoordelijk secretaris binnen de NVJ en de desbetreffende sectie, en geeft invulling aan de statuten van de NVJ. De benoeming tot bestuurder geldt voor een termijn van drie jaar, met maximaal één termijn van drie jaren te verlengen.

Algemene Ledenvergadering

De definitieve verkiezing vindt plaats op woensdag 29 november 2017 tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVJ. De benoeming tot bestuurder geldt voor een termijn van drie jaar, met maximaal één termijn van drie jaren te verlengen.

Aanmelden kandidaten

Wil je graag actief worden binnen de NVJ en herken je jezelf in het bijgaande functieprofiel? Kandidaat-bestuursleden kunnen zich tot en met 10 november aanmelden door een beknopte CV, digitale foto en motivering te sturen naar tbruning@nvj.nl. Houd er rekening mee dat de motivering en CV online worden gezet. Contactgegevens en andere persoonlijke informatie die je niet openbaar wilt hebben, gelieve alleen in de e-mail te vermelden, en niet in de CV.

Indien meerdere kandidaten solliciteren naar een bestuursfunctie zal het bestuur een digitale peiling doen onder de leden, waarbij de leden hun voorkeur kunnen uitspreken voor een bepaalde kandidaat.

  • Ga hier naar het functieprofiel bestuurslid NVJ
  • Het functieprofiel vicevoorzitter NVJ kunt u opvragen via e-mail: Pauline Niels, pniels@nvj.nl