Vervolgafspraak met Persgroep over zzp'ers

donderdag 12 mei 2016

De NVJ en de Persgroep voeren dinsdag 24 mei een gesprek over de recente tariefswijziging die met ingang van 1 april is ingegaan. De NVJ zal ‘schrijnende gevallen’, dat wil zeggen forse tariefsverlagingen die de kwaliteit van het journalistieke product serieus raken, bespreken. De NVJ roept zelfstandige (foto)journalisten die werkzaam zijn voor de Persgroep op hun ervaringen (strikt vertrouwelijk) te melden bij de NVJ. Per regionale titel wil de NVJ in kaart brengen hoe de tariefswijziging precies uitvalt.

Daarnaast zal de NVJ met de Persgroep het onderwerp faire beloning voor alle journalisten  (zzp, payroll, in dienst etc.) aankaarten. Op dinsdag 19 april kwamen de NVJ en de Persgroep overeen dat de Persgroep dit onderwerp zou agenderen. In het belang van de voortgang van de bespreking zet de NVJ de actie ‘Journalistiek heeft een prijs: geen #uitPersgroep’ voorlopig gematigd voort en zet het onderwerp breder op de kaart. De actie wordt verbreed via de campagne ‘Journalistiek heeft een prijs’.

De NVJ roept zelfstandige (foto)journalisten op om te melden of zij met ingang van 1 april voor- of achteruit zijn gegaan. Dit kan via rgarcialopez@nvj.nl. De NVJ zal alle gegevens strikt vertrouwelijk behandelen.