Vijftien jonge journalisten naar nieuwsbladen

maandag 8 augustus 2011

Vijftien uitgevers gaan, verdeeld over een periode van twee jaar, gebruik maken van de stimuleringsregeling jonge journalisten nieuwsbladpers. In mei wees het Stimuleringsfonds voor de Pers een subsidie toe aan de NNP en de NVJ voor de uitvoering van deze regeling. De daartoe ingestelde Toewijzingscommissie heeft inmiddels besloten in het eerste jaar acht redacties van betaalde nieuwsbladen een jonge journalist toe te wijzen en in het tweede jaar zeven.

Deze journalisten, die recent moeten zijn afgestudeerd aan een journalistieke of vergelijkbare HBO-opleiding, krijgen een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar. Voorwaarde is dat zij boven de sterkte worden aangesteld.

Voor de periode mei 2011-mei 2012 zijn de volgende aanvragen gehonoreerd: Eendrachtbode/Westbrabander, Brabants Centrum, Baarnsche Courant, Texelse Courant, Het Urkerland, Harlinger Courant, De Bildtse Post, De Bunschoter.

In de periode mei 2012-mei 2013 gaat het om: Eilanden Nieuws, Peel en Maas, Woudenberger/Scherpenzeelse Krant en De Kaap/Stichtse Courant, Katholiek Nieuwsblad, Meppeler Courant, Katwijksche Post, Jouster Courant en Bolswards Nieuwsblad.