ViP’ers naar Brussel

vrijdag 28 augustus 2015

Het bestuur van de NVJ-jongerensectie Vers in de Pers (ViP) en de Europese Commissie zijn weer druk bezig met de organisatie van een reis naar Brussel. Twaalf ViP’ers bezoeken donderdag en vrijdag 22 en 23 oktober het Europees Parlement en de Europese Commissie.

Dit jaar is het thema het omstreden Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP) dat de VS en de Europese Unie willen sluiten. Het verdrag klinkt misschien abstract maar iedereen krijgt er direct mee te maken. Ook jij. In de EU is hormoonvlees verboden. Hetzelfde geldt voor genetisch gemodificeerd voedsel. En wat te denken van dierproeven? De EU verbiedt het testen van make-up op konijnen en andere dieren, en handel in op dieren geteste cosmetica. Moet dit verbod straks overboord?

Twaalf ViP-leden kunnen mee om Commissieleden, lobbyisten en Euro-parlementariërs het vuur aan de schenen te leggen over de omstreden handelsovereenkomst. De Vip'ers hebben een uitnodigingsmail ontvangen en kunnen zich voor 15 september aanmelden.