VIP-workshop Recensie Schrijven

donderdag 8 januari 2009

Hoe schrijf je een goede filmrecensie? Waar let je op tijdens het kijken? Kijk je alleen, of noteer je elk detail? Wat heeft een recensent de lezer te bieden en wat wil de lezer lezen? En, hoe word je eigenlijk een goede filmcriticus? Recensenten Hans Beerekamp en Robbert Blokland doen het één keer voor tijdens het live-recensieoptreden voor startende journalisten van NVJ-Vers in de Pers op vrijdag 30 januari in Meeting Plaza Utrecht.

Filmcritici Hans Beerekamp en Robbert Blokland schrijven tijdens de workshop allebei een recensie over dezelfde korte nog nader te bepalen film. Zij doen dit op een laptop die met internet en een beamer is verbonden, zodat iedereen kan meekijken hoe zij surfen en typen, het liefst hardop nadenkend. Na afloop van de workshop wordt nagepraat en geborreld in Café Willem Slok, Korte Koestraat 2, Utrecht.
De workshop begint om 16.00 en duurt tot 18.00 uur. Vip-leden betalen 5 euro, niet-leden 7,50 euro. Aanmelden kan via versindepers@nvj.nl. Aanmelders ontvangen per e-mail een machtiging om in te vullen.
Locatie: Meeting Plaza Utrecht (Hoog Catharijne), Godebaldkwartier 20, 3511 DX Utrecht.