Voorbereiding acties RTL Nederland

maandag 2 november 2009

De medewerkers van RTL Nederland houden maandagmiddag een actievergadering waarin over acties wordt gesproken. Daarmee geven zij aan het niet eens te zijn met het feit dat er nog altijd geen nieuwe CAO is. De onderhandelingen, die al sinds augustus lopen, zijn in een impasse geraakt omdat de vakorganisaties geen achteruitgang van de arbeidsvoorwaarden accepteren.

Volgens de directie van RTL Nederland is het bedrijf op dit moment in zo slecht vaarwater terecht gekomen dat ook bezuinigd moet worden op de directe arbeidsvoorwaarden. Zij hebben daartoe bijvoorbeeld het voorstel gedaan de ATV af te schaffen zonder daar geld voor tegenover te stellen. Ook wil de directie fors snijden in de vergoedingen voor werk in avond, nacht en weekend.

Tijdens een druk bezochte ledenvergadering op donderdag 29 oktober heeft het personeel onomwonden gesteld dat zij de ogen niet wil sluiten voor de lastige tijden die het bedrijf doormaakt door de daling van de advertentiemarkt. Daartoe is het bereid een fors loonoffer te brengen. Maar achteruitgang in de arbeidsvoorwaarden wordt niet acceptabel gevonden.

Direct na de ledenvergadering zijn spontaan ludieke acties ontstaan in het omroepbedrijf. Maandag zal tijdens een speciale bijeenkomst verdere acties worden besproken. De vraag die daarbij centraal zal staan is: Houdt RTL wel van mij? Dit min of meer als reactie op de campagne ‘Ik hou van RTL’ die op dit moment loopt.