Voorjaarsronde Leids Mediafonds open tot 1 april

donderdag 25 maart 2021

Lockdown of niet, journalisten spitten altijd door naar nieuws. Journalisten die onderzoek doen naar een onderwerp met een Leidse invalshoek kunnen ook dit jaar weer aanvraag doen tot subsidie bij het Leids Mediafonds. Het Leids Mediafonds kan jouw onderzoek ondersteunen tot een maximum bedrag van 50.000 euro. Je kunt tot 1 april 2021 een aanvraag insturen via de website van het Leids Mediafonds.

Het bestuur van het Leids Mediafonds: Addie de Moor, Bob Nieman, René Roodheuvel, Rick van Dijk, Roderick Hageman en MiIja de Zwart.
foto: website Leids Mediafonds

Het Leids Mediafonds roept journalisten met ideeën voor artikelen, series, films, of podcasts op om via de website te toetsen of die voor steun in aanmerking komen. Daarnaast wijst het fonds op de speciale regeling voor Leidse studenten. Zij kunnen in het kader van hun studie aan de hogeschool of universiteit een aanvraag kunnen indienen. Alle aanvragen kunnen via de website van het Leids Mediafonds worden ingediend.

Per aanvraag wordt maximaal 50.000 euro gesubsidieerd. Bij aanvragen van 25.000 euro en hoger zal de aanvrager worden uitgenodigd voor een mondelinge pitch.