Vrouw en Media, NVJ en FLA presenteren mentorprogramma

woensdag 18 december 2013

Stichting Vrouw & Media, het platform voor vrouwen in de journalistiek, heeft samen met de NVJ en de FreeLancersAssociatie een mentorenprogramma opgezet, waarbij ervaren journalistes andere vrouwelijke journalisten één op één begeleiden. Het mentorenprogramma gaat van start met zo’n 25 mentoren. Op de lijst met mentoraanwinsten staan inmiddels aansprekende journalistes als Antoinnette Scheulderman (freelancer), Carla Joosten (correspondent EU Elsevier), Petra Grijzen (presentatrice BNR), Giselle van Cann (adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws) en Machteld van Hulten (chef redactie Volkskrant Magazine).

Vrouw en Media koppelt de ervaren journalisten aan jonge, talentvolle journalistes – of aan journalistes met meer ervaring die advies nodig hebben bij een bepaald aspect van hun carrière (bijvoorbeeld: in een nieuwe tak van de journalistiek beginnen, tips krijgen over leidinggeven op een nieuwsredactie, de fijne kneepjes van het presenteren leren, etcetera).

De mentoren en hun mentoree ontmoeten elkaar een half jaar lang één keer per maand en verder is er nog begeleiding per mail en per telefoon. De mentorees betalen hun mentor een vergoeding voor die begeleiding; de hoogte daarvan varieert van 55 tot 100 euro per maand.

Op dit moment is Vrouw en Media druk bezig om mentoren te benaderen. Halverwege januari wordt de complete lijst met mentoren bekend. Vanaf dan kunnen potentiële mentorees zich opgeven via de site van Vrouw en Media.

Wil je op de hoogte blijven van dit journalistieke buddyprogramma? Houd de nieuwsberichten op www.nvj.nl en in de NVJ-nieuwsbrief in de gaten, of stuur een mail naar aanmelden@vrouw-en-media.nl