Vrouw & Media organiseert weer het V&Mentoraat

dinsdag 21 november 2017

Je bent een vrouwelijke journalist en goed in wat je doet. Maar je wilt nog beter worden. Of je wilt juist een hele andere kant op binnen de journalistiek, je zakelijke kwaliteiten verder ontwikkelen of leiderschapskwaliteiten ontdekken. Dit hoef je niet alleen te doen. Vanaf januari 2018 start weer het V&Mentoraat. De NVJ biedt de mogelijkheid om 10 leden te sponsoren voor dit traject.

Het mentoraat in het kort

In het Mentoraat van Stichting Vrouw & Media worden vrouwelijke journalisten voor een half jaar gekoppeld aan talentvolle, succesvolle of gewoon steengoede journalisten. Het is handig (en leuk!) om te sparren met iemand uit het vak die meer ervaring heeft, maar niet je collega is. Ook is het fijn om een periode heel gericht met een concrete leervraag aan de slag te gaan. Daarnaast is het leerzaam om andere vrouwen uit je eigen vakgebied te ontmoeten.

Wat is het programma?

Het V&Mentoraat duurt een half jaar en bestaat uit de volgende bijeenkomsten:

  • Voorbereidende sessie van mentees onderling (januari)
  • Kick-off voor mentees en mentoren (februari)
  • Drie ontmoetingen tussen mentee en mentor, van minimaal anderhalf uur per afspraak (samen in te plannen tussen februari en mei)
  • Intervisiebijeenkomsten voor mentees en mentoren onderling (april)
  • Afsluitende bijeenkomst (eind mei / begin juni)

Voor wie is het mentoraat?

Iedereen is welkom om mee te doen aan het V&Mentoraat, al is enige werkervaring een vereiste. Verder maakt het niet uit wat je in de journalistiek doet, of je in vaste dienst bent of freelance werkt.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het hele programma zijn €400. Zowel de NVJ als Auteursbond bieden aan hun leden te sponsoren voor het V&Mentoraat. Dat betekent dat je als lid van de NVJ € 150 korting kan krijgen. Dan dan betaal je nog maar € 250 voor het hele traject.

Wie zijn de mentoren?

Loes Reijmer, Sanne Terlingen, Janine Abbring, Esther Goedegebuure, Jane van Laar, Esma Linneman, Xandra Schutte, Lamyae Aharouay, Arlene Gelderblom, Sanne Walvisch, Karina ter Horst, Eefje Rammeloo, Mensje Melchior, Marieke Bakker, Dingena Mol, Nikki Sterkenburg, Annemiek van Beek, Deborah van Dam, Maite Vermeulen en Sandra Meijer.

Aanmelden

Lees hier meer over het programma en bekijk hier de 20 mentoren van 2018. Wil je meedoen aan het Mentoraat? Meld je dan vóór 1 december aan via deze link.

Stichting Vrouw & Media kiest uit de aanmeldingen de best passende kandidaten en maakt optimale matches tussen mentees en mentoren. Rond 15 december ontvang je per mail een bericht of je bent geselecteerd voor het V&Mentoraat 2018.