Wat adviseert de NVJ haar leden die werken bij de Persgroep

vrijdag 22 december 2017

Veel NVJ-leden die werken op de landelijke en de regionale dagbladredacties van de Persgroep hebben zich de afgelopen weken ongerust bij de NVJ gemeld. Redacties horen van hun hoofdredactie dat er een transitie moet worden gemaakt van print naar digitaal en dat dat banen kost. De NVJ krijgt de indruk dat het in de hele redactionele organisatie van de dagbladen van de Persgroep gaat om tientallen, 60 tot 70, journalistieke banen. 

De NVJ heeft een brief aan de directie van Persgroep gestuurd waarin met klem gevraagd wordt de NVJ op de in de cao afgesproken manier te betrekken bij deze grote journalistieke structuurwijziging en de redactieraden en –commissies hun vertegenwoordigend werk te laten doen.

Wat vraagt de NVJ haar leden te doen

In de tussentijd adviseert de NVJ om geen onherroepelijke vaststellingsovereenkomsten te tekenen. Neem contact op met de juristen van de NVJ via juridisch@nvj.nl, of via 020-30 39 700 (14-17 uur spreekuur) voor individuele rechtsbijstand, als een dergelijke overeenkomst je wordt aangeboden of als er druk wordt uitgeoefend om zo’n overeenkomst aan te gaan.

Zie ook berichtgeving op Villamedia