We gaan door! Noteer 3 april en kom naar de zitting

donderdag 7 maart 2019

De acties voor fotojournalisten gaan door! Op woensdag 3 april dient de rechtszaak die fotojournalist Ruud Rogier heeft aangespannen tegen De Persgroep. Deze procedure gaat om de onredelijke lage tarieven die De Persgroep betaalt voor zijn uitgevoerde opdrachten. Rogier wordt door de Persgroep op pad gestuurd voor een foto in het Brabants Dagblad, is daar zo’n 2,5 à 3 uur mee bezig, en krijgt daar dan € 42,- voor. Dat is te weinig om van te leven. Bij de rechter vraagt hij nu om een billijke vergoeding.

Omdat De Persgroep niet meewerkt aan een procedure bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht kan Rogier geen geschil bij de commissie inbrengen. De vorderingen worden daarom aan de rechter voorgelegd. Op dezelfde dag dient de zaak die freelance journalist Britt van Uem heeft aangespannen tegen De Persgroep.

Het NVF-bestuur roept alle fotojournalisten op om naar de zitting te komen.

Locatie en tijd

  • Rechtbank Amsterdam, Toren G, Parnassusweg 220 Amsterdam (hoofdingang bezoekers: toren G aan de Fred. Roeskestraat). Een geldig legitimatiebewijs is nodig om toegelaten te worden tot de rechtbank.
  • Woensdag 3 april, 9.30 uur.