We zoeken een campaigner/organizer voor de campagne Journalistiek heeft een Prijs

donderdag 13 februari 2020

In de campagne Journalistiek Heeft Een Prijs draait alles om professionele beloning voor freelance (foto) journalisten. De journalisten zélf spelen daar een belangrijke rol in. Als campaigner/organizer ben je samen met je collega campaigner/organizer de schakel tussen de freelance journalisten en het projectteam en speel je een belangrijke rol in de campagne.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is de beroepsvereniging voor (foto)journalisten en andere mediaprofessionals in Nederland en heeft bijna 8.000 leden. De NVJ is gevestigd in Amsterdam Zuid en telt 35 medewerkers.

In verband met de campagne Journalistiek heeft een prijs zoeken wij een

Campaigner/organizer (32 uur)

Bij de NVJ vinden we het belangrijk dat journalisten hun werk onafhankelijk kunnen uitoefenen. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is een professionele beloning voor journalistiek werk. Daarvoor maken we ons als NVJ sterk.

In de campagne Journalistiek Heeft Een Prijs draait alles om professionele beloning. De tarieven voor freelance (foto) journalisten staan onder druk en met een campagne van een jaar proberen we daar verandering in te brengen. De journalisten zélf spelen daar een belangrijke rol in.

Als campaigner/organizer ben je samen met je collega campaigner/organizer de schakel tussen de freelance journalisten en het projectteam en speel je een belangrijke rol in de campagne. Je ontvangt leiding van de projectleider, werkt samen met de secretarissen en maakt deel uit van de afdeling Collectieve Belangenbehartiging, die geleid wordt door de algemeen secretaris.

Wat ga je doen

Het is jouw taak zoveel mogelijk journalisten aan de campagne mee te laten doen. Dat doe je gelukkig niet alleen: een team van actieve vrijwilligers helpt je mee. Jij werft, traint en begeleidt deze vrijwilligers, organiseert bijeenkomsten, onderhoudt het contact met hen en zorgt dat ze alles hebben wat nodig is om hun vrijwilligerstaken goed uit te kunnen voeren. Je bent binnen het projectteam eerste aanspreekpunt voor alle journalisten met vragen over de campagne en zorgt dat je weet wat er binnen de groep leeft. Je deelt deze informatie regelmatig en op een gestructureerde manier met de andere leden van het projectteam, toetst plannen van het projectteam bij de fotojournalisten en je denkt mee over toon, inhoud en de beste manier van communicatie.

Wie zoeken we

De organizer die we zoeken, is een verbindende en enthousiaste persoonlijkheid met de volgende ervaring en competenties:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal één jaar ervaring als organizer, campaigner,  vrijwilligerscoördinator, communitymanager of een vergelijkbare rol waarin het werken met- en mobiliseren van grote groepen mensen centraal staat.
 • Je bent communicatief sterk: je bent een echte netwerker en weet mensen te motiveren en bij elkaar te brengen. Je schrijft heldere mails en je weet in je contact met fotojournalisten gemakkelijk de juiste toon te vinden.
 • Je bent betrouwbaar en werkt gestructureerd en doelgericht: je volgt bijeenkomsten en afspraken consequent op, houdt relevante informatie netjes bij, denkt en plant altijd twee stappen vooruit en houdt bij alles wat je doet het ‘grote plaatje’ voor ogen.
 • Je bent een pro-actieve aanpakker: je vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en geeft niet snel op.
 • Je bent stressbestendig en flexibel. Je vindt het niet erg voor je werk te reizen en af en toe in de avonduren te werken en bent ook flexibel in aanpak, als de omstandigheden daarom vragen.
 • Je bent een zelfstandig werkende teamplayer: Je vindt het prettig om onderdeel te zijn van een team en samen te werken maar hebt daarnaast ook graag je eigen domein/taken.
 • Ervaring met online campaigning en het gebruik van digitale mobilisatie-tools zijn een pré.
 • Kennis van- en ervaring in de journalistieke sector is een pré.
 • Ervaring met werken voor kleine ondernemers of als zelfstandige is een pré

Wat bieden we

 • Een collegiaal en een enthousiast en gedreven team waarin pionieren, hard werken, elkaar steunen en van elkaar leren hand in hand gaan.
 • Een contract van 32 uur voor de periode 1 maart 2020 t/m 30 juni 2020,  gekoppeld aan de campagne Journalistiek Heeft Een Prijs. Een overeenkomst op freelance basis behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Een marktconform salaris, 25 vakantiedagen op jaarbasis, een vakantietoeslag en een goede pensioenregeling.
 • Een fijne werkplek met alles wat je nodig hebt in hartje Amsterdam (ons kantoor staat naast het Museumplein).

Reageren & procedure

Ben jij degene die we zoeken? Mooi!

Stuur dan uiterlijk 23 februari 2020 je motivatiebrief en CV naar mkoning@nvj.nl o.v.v. Sollicitatie campaigner/organizer.

Om een volledig beeld van jou te krijgen vragen we je om de volgende vragen te verwerken in je motivatiebrief.

 • Waarom solliciteer je op deze baan?
 • Waarom past de functie bij je?
 • Wat zijn je sterke punten en waarin wil je nog groeien / jezelf ontwikkelen?
 • Welke ervaring heb je met het organiseren en mobiliseren van mensen?
 • Wat heb je in je werk bereikt waar je het meest trots op bent?

Vragen?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Rosa Garcia Lopez (06-14499619). Voor vragen over de procedure bel je met assistent-belangenbehartiger Mariette Koning (020-3039700).

Op dinsdag 25 en of donderdag 27 februari 2020 voeren we de gesprekken; we vragen je daarmee vast in je agenda rekening te houden. Omdat de campagne al in volle gang is, zijn wij op zoek naar iemand die zo snel mogelijk kan beginnen.