Weekblad Arena wint kort geding

dinsdag 12 maart 2013

De gemeente Landerd moet tot in elk geval 1 juli 2013 het contract met weekblad Arena onder dezelfde voorwaarden voortzetten. Dit bepaalde vandaag de rechtbank Oost-Brabant. De NVJ is blij met de uitspraak en noemt dit een stevig signaal naar de gemeente.

Het bestuur van de gemeente Landerd had het contract voor de publicatie van een wekelijkse gemeentelijke informatiepagina opgezegd nadat het huis-aan-huisblad een kritisch artikel over een ambtenaar had geplaatst. Arena spande een kort geding aan tegen het bestuur van Landerd, dat gisteren diende. Het weekblad behoudt tot in elk geval 1 juli 2013 de gemeentepagina’s. ‘De rechter erkent dat de samenwerking niet op deze gronden zomaar kon worden beëindigd’ aldus de reactie van de NVJ. ‘De gemeente kan geen inhoudelijke argumenten aanvoeren om het contract stop te zetten.’

De voorzieningenrechter erkende tevens het grote belang van vrije meningsuiting. “De tekortkoming is niet van dien aard of betekenis dat de gemeente op grond hiervan gerechtigd is de jarenlange samenwerking per direct te laten eindigen”, oordeelde de rechter.

Meer bij Arena Lokaal