Het wordt onrustig in Etten-Leur: Innovatie in de regio

maandag 23 februari 2015

Het is stil in de regio, zeiden het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Hogeschool Windesheim en DSP-groep vorige week bij de presentatie van hun onderzoeksrapport over nieuwsvoorziening in de Nederlandse regio’s. 

Met name in kleine gemeenten is het nieuwsaanbod laag en haast nergens zet een digitale waakhond zijn tanden in de lokale democratie. Dat dat zorgelijk is, dat is in de voorbije dagen al voldoende geroepen op deze en andere plekken.

Want waar de nood hoog is, is de redding hopelijk ook nabij. Om die gedachte kracht bij te zetten organiseert NVJ Internet op 26 februari 'Innovatie in de regio'. Vanaf 20:00 uur doen in Etten-Leur regionale innovators uit de doeken hoe ze online goede, regionale journalistiek bedrijven. 

Zo delen Henk van Ingen (adjunct-hoofdredacteur BN DeStem) en Henk Lemckert (directeur/hoofdredacteur Omroep Brabant) geheimen over hun gezamenlijke Mediacentrum, spreekt Bart Brouwers (oud-hoofdredacteur dichtbij.nl) over zijn nieuwe regionale initiatief E52 en vertelt Albertine Piels hoe zij met Hackastory al hackend op zoek gaat naar nieuwe vormen van journalistiek.

Bovendien vertelt Mattermap-bedenker Petra ter Doest over de bevindingen in haar onderzoek naar lokale en regionale media.

Kortom: Een avond vol innovaties die hoop bieden in het verschralende regionale medialandschap. Een must-have-been voor alle journalisten uit Brabant. En voor alle journalisten uit de rest van het land! 

Zowel leden als niet-leden van de NVJ zijn van harte welkom. En het eerste drankje is ook nog van ons.
Schrijf je hier in voor NVJ Internet - Innovatie in de Regio