Zaak Okke Ornstein onder de aandacht bij Kamerleden en in media

dinsdag 29 november 2016

Columniste Ebru Umar schrijft dinsdag in Metro over de zaak Ornstein. ‘Nederlanders horen niet weg te rotten in buitenlandse cellen, zeker niet als ze onschuldig zijn.’ Inmiddels hebben parlementariërs van VVD, D66 en SP Kamervragen gesteld. 

Volgens Ebru Umar is er geen enkele reden dat Okke Ornstein moet wegrotten, terwijl er voor haar met man en macht is gewerkt aan haar terugkeer. ‘Vrijheid hoort geen grenzen te kennen, vrijheid hoort geen netwerk te kennen, vrijheid hoort geen politiek gewin te zijn’, schrijft Umar dinsdag in Metro

Inmiddels hebben parlementariërs Ten Broeke (VVD), Sjoerdsma (D66) en Van Bommel (SP) Kamervragen gesteld over de arrestatie van Okke Ornstein aan minister van Buitenlandse Zaken Koenders. 

De NVJ startte afgelopen donderdag de Twitter-actie #FreeOkkeOrnstein. De NVJ veroordeelt de arrestatie scherp. ‘Een celstraf van 38 maanden vanwege de publicatie van een reeks blogs is in strijd met de grondbeginselen van de vrijheid van meningsuiting, die wereldwijd als grondrecht erkend zijn’, aldus Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ.

Op de website freeokkeornstein.org wordt inmiddels alle relevante informatie en de recentste ontwikkelingen bijgehouden.

Meer bij Villamedia