De Zilveren Camera: hoe staat het ervoor?

woensdag 17 mei 2023

Afgelopen jaar hebben we met Eddy van Wessel voor het eerst in mijn geschiedenis bij de Zilveren Camera een unanieme stemming in de jury gehad, waarmee hij de onbetwiste nummer 1 werd. Onlangs hebben jullie het Zilveren Camera Jaarboek ontvangen waarin alle prachtige prijswinnaars te vinden zijn. Het is echter een financieel uitdagend jaar geweest voor de Zilveren Camera. Helaas zijn we onze hoofdsponsor Canon kwijtgeraakt, wat een behoorlijke impact heeft gehad op ons budget.

Volgend jaar viert de Zilveren Camera haar 75-jarig jubileum. Momenteel zijn we druk bezig met het plannen van dit evenement, waarbij financiën een belangrijke rol spelen. Daarom hebben we een acquisiteur aangesteld die op freelancebasis op zoek gaat naar nieuwe sponsors. Hoe succesvoller dit proces verloopt, hoe meer stijl en grandeur we aan ons jubileum kunnen geven. Alle leads zijn welkom!

Zetel beschikbaar voor NVF-lid in bestuur Zilveren Camera

Helaas heeft penningmeester Werner Rauwerdink vanwege gezondheidsredenen zijn bestuursfunctie per direct moeten neerleggen. Werner was een van de twee afgevaardigden van de NVF in het bestuur van de Zilveren Camera. Gelukkig hebben we met Marc de Vries inmiddels een nieuwe penningmeester gevonden om de continuïteit te waarborgen. Marc komt uit de zakenwereld, zocht een maatschappelijk relevante functie en zet zich graag voor ons in.

Met het vertrek van Werner is er een positie vrijgekomen in het bestuur voor een NVF-lid. Om een evenwichtige samenstelling te behouden, geven we de voorkeur aan een vrouwelijke fotojournalist. Interesse? Stuur dan voor 1 juni een e-mail naar: eric@brinkhorst.nl.

Na de uitreiking van volgend jaar zal ikzelf ook uit het bestuur van de Zilveren Camera stappen. Evert-Jan Daniels zal dit jaar alvast meedraaien en mijn rol overnemen voor de editie van 2024.