Zomertour bij de Persgroep: tijd voor ijs en een gesprek

maandag 11 september 2017

Buiten was het guur en nat, binnen was het droog en aangenaam. De NVJ bezocht maandagmiddag met haar ijscofiets de Persgroep. Tientallen mensen namen de tijd voor een biologisch ijsje van de IJsfiets en een goed gesprek.

foto: Martine Krekelaar

Ook bij de Persgroep noteerden we toenemende werkdruk, druk op tarieven – gelukkig ook hier en daar een tariefsverhoging - en scheve verhoudingen tussen vaste redacteuren en freelancers. ‘Soms is het zuur, want ik doe als freelancer hetzelfde werk als iemand in loondienst. Alleen heb ik niet dezelfde rechten.’ Ook redacteuren in vaste dienst maken zich zorgen. De werkdruk neemt toe, vaste banen maken plaats voor losse contracten. ‘Er is als groep redacteuren nog weinig oppositie, maar die zou er eigenlijk wel moeten zijn.’

Zomertour naar Hogeschool van Utrecht

In het kader van de campagne “Journalistiek heeft een Prijs” deelt de NVJ donderdag 14 september ijs en witboeken uit bij de School voor Journalistiek aan de Bolognalaan 101 in Utrecht. Kom ook even langs. We staan van 16.00 tot 17.00 in de centrale hal.

Download hier het witboek Journalistiek heeft een prijs of ga naar onze actiepagina www.journalistiekheefteenprijs.nl.

#journalistiekheefteenprijs