Zorgen NVJ over drukkerijen TMG

donderdag 25 juni 2015

De NVJ maakt zich zorgen over de vandaag bekend geworden ingrijpende reorganisatie bij de drukkerijen van Telegraaf Media Groep. De drukcapaciteit wordt fors teruggebracht. De NVJ vreest dat daardoor de sluittijden ernstig onder druk komen te staan. 'Een slechte ontwikkeling'', zegt waarnemend dagbladsecretaris Arthur Maandag. 

TMG maakt vandaag een ingrijpende reorganisatie bekend. De drukkerij in Alkmaar gaat helemaal dicht en ook een deel van de Amsterdamse drukkerij wordt gesloten. Naar verwachting verliezen ongeveer 168 van de ruim 250 medewerkers hun baan. Na de ingreep houdt TMG onvoldoende drukcapaciteit over. Het is de bedoeling een deel van het werk uit te besteden aan ‘nader te bepalen externe partijen.

De NVJ heeft op zich zelf begrip voor de problemen waar TMG mee kampt. 'Maar als dit gevolgen heeft voor de sluittijden van de kranten, dan zou dat een serieuze aderlating voor de  journalistieke kwaliteit betekenen,' zo stelt Maandag. 'Terwijl de papieren krant nog steeds de meeste inkomsten genereert, voorzie je de lezer dan immers van te oud nieuws. Dat zal zeker geen positief effect op je oplage hebben.'