Zzp’er werkzaam in de media? Volg nu een cursus met 50 procent korting

dinsdag 22 mei 2018

Zelfstandigen in de media krijgen vanaf nu bij de NVJ Academy en Auteursbond 50 procent korting op cursussen op het gebied van ondernemerschap, vakinhoud en veiligheid. Dit is een unieke kans om je voor weinig geld bij te laten scholen. Zowel leden van de NVJ en Auteursbond, alsook niet-leden die geregistreerd staan bij de KvK, kunnen hiervan gebruik maken.

De korting wordt mogelijk gemaakt door auteursrechtorganisatie LIRA, die reprorechtgelden op deze manier wil laten terugstromen naar freelancers in de media. Dit geld moet ten goede komen aan ondernemerschap, werk en inhoud.

‘Enerzijds willen we het ondernemerschap van mediaprofessionals, auteurs en fotografen stimuleren’, zegt Yvonne Dankfort, manager van de NVJ Academy. ‘Anderzijds willen we cursussen waarmee je je verder kunt ontwikkelen financieel toegankelijker maken. Meerdaagse cursussen zoals Freelancen = Ondernemen of Verslaggeving in Conflictgebieden kosten de freelancer nu eenmaal veel tijd en geld. Met de subsidie maken we dit aanbod bereikbaar voor meer mensen.’

Voor de komende maanden zijn nu al de volgende cursussen online te boeken:

  • Doelgericht pitchen
  • Van (nieuws)bron naar verhaalplan
  • Hoe werf je opdrachten?
  • Medische cursus - levensreddende handelingen
  • Fondswerving
  • Bouw je eigen website
  • Verslaggeving in conflictgebieden
  • Ontdek jouw unieke verhaal

Kijk op NVJ.nl/zzp50 voor het actuele aanbod 

Daarnaast gelden de kortingen ook voor de cursus E-Learning Auteursrecht en het jaarlijkse Mentorenprogramma

Tijdens het Freelancersfestival op zaterdag 23 juni in Utrecht kun kennismaken met de docenten van het kortingsaanbod en uiteraard kun je dan ook inschrijven. 

Kortingsaanbod zzp'ers duurt drie jaar

De looptijd van de LIRA-subsidie bedraagt drie jaar, waarvan het eerste een pilotjaar is. De bedoeling is om in de komende jaren nieuwe cursussen te ontwikkelen die relevant zijn voor de doelgroep. Yvonne Dankfort: ‘Dat zouden trainingen kunnen zijn op het gebied van interviews, commercieel schrijven, maar ook boekhouden en adverteren via social media.’

De korting geldt voor zowel leden als niet-leden van de NVJ en de Auteursbond. ‘Je moet aan kunnen tonen dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor de geselecteerde cursussen wordt in de webshop direct de 50 procent korting verrekend.