NVF - Fotografen en beeldmakers van de NVJ

Word lid van de NVJ

Een fatsoenlijk tarief voor beeldmakers staat op 1,2 en 3. Inmiddels is er een minimumtarief. Samen werken we aan betere afspraken. Ook kun je als lid naar betaalbare evenementen en cursussen, heb je toegang tot Villamedia en zetten we ons via Persveilig in voor je veiligheid. 

Meer info

Werkcode DPG Media

Per 1 januari 2024 heeft de NVJ met DPG Media een cao-verhoging afgesproken die ook voor freelance (foto)journalisten geldt, zoals afgesproken in de Werkcode DPG. Lees wat de werkcode inhoudt en wat de meest recente starttarieven zijn. 

Lees verder

Hulp nodig? Bel onze juristen

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Of wil je juridisch advies over opdrachtovereenkomst? Schakel dan onze juristen en advocaten in. Heb je rechtshulp of juridisch advies nodig, klik dan hier om het contactformulier in te vullen

Meer informatie

Actief voor de NVJ: Freek van den Bergh

Freek van den Bergh is fotojournalist en actief voor de NVJ. ‘Ik vind het mooi om te zien dat fotojournalisten door heel Nederland in verweer zijn gekomen. We hebben zo gezamenlijk de te lage tarieven voor fotojournalisten echt op de kaart gezet.'

Lees het interview

Recht en Journalistiek

Recht & Journalistiek is een praktische gids over alle juridische kwesties waarmee de (freelance) journalist in de dagelijkse praktijk te maken kan krijgen. Koop het boekje in de shop of download het gratis. Wanneer je lid wordt van de NVJ krijg je het boekje gratis toegestuurd.

Lees meer

Eerste hulp bij online bedreigingen

 

Wat moet je doen bij online bedreigingen? Bekijk hier de trailer en volg de gratis training op persveilig.nl De training duurt slechts 25 minuten.

NVF uitgelicht