NVJ Perskaart aanvragen

De standaard perskaart voor leden op handig creditcardformaat wordt uitgegeven in samenwerking met de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ). De NVJ-perskaart wordt nationaal en ook bijna overal in het buitenland erkend. De perskaart is na toekenning één jaar geldig.

Werknemer-leden en Freelancer-leden van de NVJ kunnen kosteloos een perskaart aanvragen. Basisleden betalen € 52,- per jaar via een eenmalige automatische incasso. 

Voorwaarden

  • Je bent lid van de NVJ of NVF. (lid worden)
  • Freelancers halen een substantieel deel van hun jaarinkomen uit professionele journalistieke werkzaamheden, werken volgens journalistieke principes en intenties, en kunnen bij hun aanvraag publicaties of projecten overleggen, die op een breed publiek gericht zijn. Uitzonderingen worden nader beoordeeld.
  • Basisvoorwaarde daarbij blijft dat de betreffende collega uit fotografie in brede zin of het maken van artikelen in brede zin (video, radio of tekst) een inkomen genereert. Dat inkomen hoeft dus niet uit foto’s of artikelen voor journalistieke opdrachtgevers te betreffen, dat kan ook commerciële opdrachtgevers betreffen.

Aanvragen

Vul onderstaand formulier in.

 

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg jpeg png.

 

Leden van de NVJ ontvangen gratis een NVJ Perskaart

Ben je Freelancer- NVF- of Werknemerlid van de NVJ en voldoe je aan de voorwaarden, dan ontvang je gratis de NVJ Perskaart.
Basisleden betalen jaarlijks € 52,-.

Word nu lid