Word lid

*Gratis zolang de cao-onderhandelingen lopen.

NVJ voor programmamakers tijdlijn

De ene actie tegen de omroepbezuinigingen is nog niet voorbij of de volgende bezuinigingsplannen buitelen over de Publieke Omroep heen. Gelukkig groeit de groep programmamakers die in verzet komt. Hun boodschap is luid en duidelijk: niet nog meer bezuinigen en meer inspraak voor programmamakers.

Naar de tijdlijn

Vraag en antwoord over de campagne

Wij voeren campagne voor een betere positie van programmamakers binnen de publieke omroepen en voor voldoende bestaanszekerheid voor mensen die met onzekere contracten werken. Over wat de campagne behelst, hebben we samengevat in 14 vragen.

 

Vraag en antwoord

De positie van programmamakers

Programmamakers zijn trots op hun vak, alleen wordt het hen niet altijd even makkelijk gemaakt. Uit onderzoek blijkt de volgende ervaringen: werkdruk en achterblijvend loon; het salaris van jonge online-redacteuren blijft achter; er is veel werkonzekerheid door oneindig aantal flex-contracten; het vak wordt hierdoor uitgehold.

Lees verder

Wat willen we bereiken?

Een betere positie voor programmamakers en meer waardering. Dat is mogelijk als programmamakers ook meer zeggenschap krijgen over de toekomst van programma’s en meer inspraak over budgetten.

Lees verder

Doe mee!

Om goede programma’s bij de Publieke Omroep te kunnen maken, is meer inspraak van de programmamakers nodig. Daar kun jij bij helpen! Steun onze campagne of word actief in ons programmamakersoverleg!

Voor regionale programmamakers organiseren we komend jaar een discussie bijeenkomst.

Doe mee!

Visiebrief toekomst publieke omroep

Minister Arie Slob (Mediazaken) publiceert 14 juni 2019 de langverwachte visiebrief over de toekomst van de publieke omroep. De brief is in het najaar van 2019 inzet van het publieke en politieke debat. Download hieronder de kamerbrief.

Download

Maak en collega lid en ontvang € 50,-

Meer leden, meer power! Nodig zoveel mogelijk collega's uit om lid te worden en ontvang € 50,- per lid. Je collega is tijdelijk gratis lid zolang de cao-onderhandelingen lopen.

Meer informatie

Gratis lid zolang de cao-onderhandelingen lopen

Een cao komt niet tot stand zonder de gezamenlijke kracht en steun van onze leden. Daarom kun je bij ons tot en met 15 februari gratis lid worden zolang de cao-onderhandelingen lopen. Daarna ontvang je de rest van het jaar 25% korting.

Meer informatie

3 x het nut van een sterke achterban

Je wordt lid, je betaalt je contributie en alles wordt voor je geregeld. Toch? Heel veel wel, zegt omroepsecretaris Wais Shirbaz. Wij moeten ervoor zorgen dat  programmamakers hun werk kunnen doen. Daarbij is wél de collectieve kracht van leden heel hard nodig. Wais Shirbaz legt uit hoe collectieve kracht werkt aan de hand van 3 motieven.

Lees verder

Stel je vraag

Mochten er nog vragen of opmerkingen over de cao-onderhandelingen bij de publiek omroep of iets anders waar we je mee kunnen helpen, dan kun je contact opnemen met secretaris Omroep Wais Shirbaz via e-mail w.shirbaz@nvj.nl of bel 06-502 355 77.