Vakontwikkeling

Het beleidsteam Vakontwikkeling onderzoekt hoe journalisten zich verder kunnen ontwikkelen, hoe het vak zich ontwikkelt en of de NVJ hier voldoende bij aansluit.

Profiel beleidsteam Vakontwikkeling

De mediasector is continu in beweging. Ons streven is er voor te zorgen dat journalisten zich kunnen blijven ontwikkelen, en daarmee hun mogelijkheden in het journalistieke werkveld vergroten. Wil je meepraten over journalistieke-, maatschappelijke- en technologische trends? Of hoe kennis en vaardigheden op een hoger peil kunnen worden gebracht? Dat zijn goede redenen om je aan te melden voor het beleidsteam Vakontwikkeling.

Het beleidsteam Vakontwikkeling onderzoekt hoe journalisten zich verder kunnen ontwikkelen, wat de toekomstscenario’s zijn van het vak, en of de dienstverlening van de NVJ hier voldoende bij aansluit. Het beleidsteam adviseert het bestuur over de wijze waarop de NVJ producten en diensten ontwikkelt om de leden up to date te houden.

Het beleidsteam Vakontwikkeling ontwikkelt beleid en adviseert het bestuur over de volgende thema’s:

  • Kennis en vaardigheden (in samenwerking met NVJ Academy en Villamedia)
  • Ondernemerschap (voor alle werkenden)
  • Innovatie

Wat maakt jou namens jouw ledengroep tot het ideale lid van het beleidsteam Vakontwikkeling?

  • Je bent een teamspeler (het beleidsteam bestaat uit 6 leden, een voorzitter uit het bestuur en een secretaris van de werkorganisatie);
  • Je beschikt over kennis en/of interesse voor bovenstaande thema’s;
  • Je hebt een breed netwerk of kunt dat snel verwerven;
  • Je bent communicatief vaardig;  
  • Je beschikt over een helicopterview;
  • Je bent gemiddeld 8 uur in de maand beschikbaar.

De NVJ wil een inclusieve vereniging zijn, die de belangen van álle journalisten in Nederland behartigt. Daarom nodigen wij uitdrukkelijk journalisten met een diverse achtergrond uit om zich kandidaat te stellen.

Wat maakt het interessant om lid van het beleidsteam te worden?

Op het gebied van Vakontwikkeling heeft het beleidsteam een belangrijke rol, namelijk het bestuur van de NVJ te adviseren over de toekomstige uitoefening van het vak. Wat is daarvoor nodig? Over welke kennis moet een journalist beschikken en op welke wijze kan die kennis worden verworven en worden overgedragen? Welke activiteiten zijn daarvoor nodig?

De zittingsduur is 3 jaar, met de mogelijkheid tot herverkiezing. Voor je werkzaamheden ontvang je een vrijwilligersvergoeding, en de onkosten die je maakt worden uiteraard vergoed.

Wil je je kandidaat stellen?

Het profiel van de vacature beleidsteam Vakontwikkeling kan je hier downloaden.
Hoe je je kan aanmelden lees je op de pagina tijdpad en kandideren.

Is dit niet helemaal wat je zoekt? Er zijn ook vacatures in het beleidsteam Werkvoorwaarden, Persvrijheid en het hoofdbestuur:

Foto: Sebastiaan ter Burg