Programma NVJ Carriere Lab

Dit event is gesloten. Houd de website in de gaten voor de editie in het najaar van 2024.

Op zaterdag 19 november vindt de eerste editie van het NVJ Carrière Lab plaats, een evenement georganiseerd door de NVJ en Villamedia, voor startende journalisten zoals jij. Op een unieke werklocatie: de redactie van RTV Utrecht. En ook nog eens helemaal gratis voor jou als Student- of Young Professional lid van de NVJ. De lunch is inbegrepen!

Dagschema

11.00 – 11.30 : Inloop
11.30 – 11.45 : Opening Chris Helt en Maya-Nora Saaid
11.45 – 12.30 : Breakout sessies Ronde 1
12.30 – 13.15 : Pauze
13.15 – 14.00 : Breakout sessies Ronde 2
14:00 – 14.30 : Afsluiting door Chris Helt

De workshops

Je kunt tijdens de twee breakout sessies interessante workshops volgen!

 • Welke skills heb je nodig?
  Piet Bakker en Freek Staps

Speciaal voor het NVJ Carrière Lab heeft Piet Bakker de teksten van talloze vacatures op Villamedia.nl geanalyseerd. Hij weet precies wat werkgevers van jou vragen en deelt die kennis met je tijdens het Carrière Lab. ANP-hoofdredacteur Freek Staps reageert op de onderzoekresultaten.

 • Specialiseren of niet?
  Lisa Koetsenruijter en Sam Planting

Je staat aan het begin van je carrière. Wat is wijsheid? Specialiseren, even wachten of gewoon niet doen? NVJ Secretaris Lisa Koetsenruijter neemt je samen met gespecialiseerd journalist Sam Planting mee in de afwegingen die daarbij komen kijken.

 • Onderhandelen
  Thomas Bruning en Rutger de Quay

Journalistiek is onderhandelen. Over een citaat, een afspraak, je tarief of salaris. NVJ-onderhandelaar Thomas Bruning en freelance journalist Rutger de Quay nemen je mee in de wondere wereld van het onderhandelen. Loop naar buiten met drie tips die van jou een journalist maken die weet wanneer je onderste uit de kan hebt gehaald, net voordat die deksel naar beneden valt.

 • De perfecte pitch!
  Jolan Douwes en Maya Nora Saaid

Hoe ga je dat gesprek in voor die opdracht, baan of stageplaats? Jolan Douwes en Maya-Nora Saaid laten je zien hoe je de perfecte pitch of dat succesvolle sollicitatiegesprek voert. Voortaan geen klotsende oksels, maar weet je juist op elke vraag een passend antwoord te geven. 

Meer weten over de sprekers? Bekijk ze hier!

Extra's

Tijdens de inloop, de pauze en aan het einde kun je zelf op zoek naar extra informatie. Je vindt dan:

 • een expert die je cv checkt
 • een NVJ jurist die je van advies kan voorzien
 • een NVJ-onderhandelaar die weet wat je waard bent
 • de trainingen van de NVJ Academy
 • de vacatures, opdrachten en stages van Villamedia

Wij zien je heel graag op zaterdag 19 november tijdens dit baanbrekende event. Dus schrijf je vandaag nog in!o.a. Tiktok journalist Maya-Nora Saaid, hoofdredacteur ANP Freek Staps en freelance journalist Rutger de Quay: bekijk de sprekers van NVJ Carrière Lab.

Bekijk de sprekers