Podcast Vers!


Wetenschapsjournalist, documentairemaker, talkshowredacteur: journalisten zijn er in alle smaken. Maar hoe word je zo'n journalist? In deze podcastserie hoor je hoe journalisten dit hebben aangepakt, zodat jij weet hoe je daar ook kunt komen.

Afl4: Podcastmaker Babette Rijkhoff

Babette Rijkhoff is freelance journalist en maakt verhalende podcasts en audiodocumentaires. In deze aflevering vertelt Babette hoe ze haar eerste podcast 'Sterk Water' maakte, met verhalen van het eiland Terschelling. Ze geeft je tips hoe je zelf zo'n verhalende podcast kunt maken en hoe je een film in iemands hoofd kunt creëren.

 

Afl3: Documentairemaker Sakir Khader

Sakir Khader reist voor zijn documentaires het liefst af naar het Midden Oosten. In deze aflevering van de podcast VERS! vertelt hij over zijn drive, hoe hij altijd oorlogsjournalist wilde worden en hoe je als journalist nooit uitgeleerd bent. 

 

Afl2: Politiek verslaggever Marloes Lemsom

Met een camera rennen over het Binnenhof, politici aan de tand voelen. Politiek verslaggever Marloes Lemsom krijgt op hectische dagen een rush van haar baan. Maar haar werk houdt ook in dat ze dossiers op de lange termijn volgt en dat ze reportages buiten de politieke arena maakt. In deze tweede aflevering van de podcast VERS! vertelt Marloes je alles over haar droombaan, die begon met een toevalligheid.

 

Afl1: Talkshowredacteur Shermin Chavoushi

Het is misschien wel het meest glamorous journalistieke beroep: talkshowredacteur. Maar wat doe je dan precies? En hoe word je het? In deze eerste aflevering van de podcast VERS! hoor je Shermin Chavoushi. Ze begon haar carriere bij De Wereld Draait Door, en werkt nu voor Jinek. Ze vertelt over hoe een dag in haar werkleven eruit ziet, maar ook over het belang van diversiteit aan tafel én in het team achter de schermen.

 


VERS! wordt gemaakt door Misha Melita en Marjolein Koster.