IFJ Perskaart aanvragen

Algemene informatie

De IFJ- perskaart is bestemd voor journalisten om zich te identificeren als journalist in risico- en conflictgebieden in het buitenland. De houder van de kaart wordt in verschillende talen als professioneel journalist geïdentificeerd en de autoriteiten en andere organisaties worden verzocht de houder van de kaart te assisteren in het uitoefenen van het beroep.

De IFJ heeft als organisatie een meer internationale uitstraling dan de NVJ. Daarom is het aan te raden om de IFJ- kaart mee te nemen indien u naar een oorlog- of conflictgebied afreist, of het risico hierop bestaat. In geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met de NVJ om te vragen of de aanvraag van een IFJ- kaart bovenop uw NVJ- perskaart voor uw bestemming wenselijk is.

Kosten en geldigheid

De IFJ Perskaart kost € 75,00. Het rode IFJ mapje kan voor € 15,00 extra besteld worden. De IFJ kaart wordt in de regel binnen een week per post thuis bezorgd, de kosten worden geïnd via de automatische incasso. De IFJ kaart is na verstrekking twee jaar geldig.

Voorwaarden aanvraag

De IFJ kaart kan alleen worden aangevraagd door NVJ leden met het NVJ Compleet lidmaatschap die voldoen aan de voorwaarden die gelden voor de NVJ-perskaart.

Ben je nog geen lid? Meld je dan eerst aan voor het lidmaatschap NVJ Compleet via het aanmeldingsformulier.

Aanvragen

Vul onderstaand formulier in.

 

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg jpeg.