IFJ Perskaart aanvragen

De IFJ- perskaart is bestemd voor journalisten om zich te identificeren als journalist in risico- en conflictgebieden in het buitenland. De houder van de kaart wordt in verschillende talen als professioneel journalist geïdentificeerd en de autoriteiten en andere organisaties worden verzocht de houder van de kaart te assisteren in het uitoefenen van het beroep.

De IFJ heeft als organisatie een meer internationale uitstraling dan de NVJ. Daarom is het aan te raden om de IFJ- kaart mee te nemen indien u naar een oorlog- of conflictgebied afreist, of het risico hierop bestaat. In geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met de NVJ om te vragen of de aanvraag van een IFJ- kaart bovenop uw NVJ- perskaart voor uw bestemming wenselijk is.

De IFJ Perskaart wordt na ontvangst van de leges en de pasfoto binnen een week per post thuis bezorgd. De leges ad € 60,00 worden via een automatische incasso geïnd. De IFJ kaart is na verstrekking twee jaar geldig. De IFJ kaart kan alleen worden aangevraagd door Werknemer- en Freelancerleden van de NVJ.

Aanvragen

Vul onderstaand formulier in.

 

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg jpeg.