Eveline Zuurbier

Bestuurslid sectie Zelfstandigen

Eveline Zuurbier (Spanbroek 28 augustus 1966) is ondernemend regiojournalist en is (mede) eigenaar van twee bedrijven: EVEzien Journalistiek & Media en medialab Trikker BV. Daarnaast schrijft ze voor onder meer voor Agrio Uitgeverij, neemt ze deel aan een journalistencollectief voor De Achterhoek Courant en is ze hoofdredacteur parochiemagazine SintLudgernu.nl (Oost-Achterhoek). Voor de afwisseling is ze actief als bedrijfsjournalist in de regio Achterhoek.

Ze schreef/fotografeerde eerder voor diverse lokale- en regionale media: BDU/Achterhoek Nieuws, De Persgroep (DPG-Media) Weekkrant en De Gelderlander en evenementenkranten zoals Bloemencorso Lichtenvoorde.

Ze komt uit het bedrijfsleven (1988-2002) en ging in 2003 Journalistiek aan de hogeschool Windesheim in Zwolle studeren.  

Als bestuurslid van de sectie Zelfstandigen zet Eveline zich in voor journalisten die hun vak uitoefenen met name in de regio’s. Ze wil een bijdrage leveren op het gebied van ondernemerschap en waardering van het journalistenvak.    

Mail: info@evezien.nl en telefoon: 06 21242143