Ingeborg Beugel

journalist / programmaker/ director at IKON TV

Motivatie kandidaatstelling

Er zijn, denk ik, nog maar weinig ‘journalistieke dinosaurussen’ als ik (55) ben, die nog geloven in een beter toekomst in de journalistiek en daar iets aan willen doen. Velen zijn gedesillusioneerd, met alle respect, ook door de NVJ.

Ik heb nog De Goede Gouden Jaren meegemaakt: er werd redelijk tot goed betaald voor kwaliteit, diepgaande onderzoeksjournalistiek, én staat van dienst, op voorwaarde dat de kwaliteit conform was. Nu gaat ‘goedkoop’ (bijna) altijd voor ‘kwaliteit’. Dat verstoort het hele journalistieke landschap, leer- en doorgeef proces, en ook de sfeer tussen collega’s. Bovendien is het verrijkende en noodzakelijke ‘estafette stokje doorgeven’ van ouderen naar jongeren, geheel op zijn kop komen te staan. Dus, met pijn in het hart, vind ik dat de NVJ regels moet afdwingen voor betaling van kwaliteit en gedegen werk. Punt. Zelf doen de kranten, bladen en vooral de omroep niet wat moet.

Iedereen die mij kent weet dat als ik me ergens voor inzet, dat met meer dan 100 procent doe, of dat nu een artikel, een radio repo of een tv programma is.

Ja, ik sta nog midden in het journalistieke veld, voor letter, geluid en beeld. En mijn professionele leven en loopbaan alleen al zijn een 'soort brug' van oud naar nieuw.

Ik hoop dat jullie het belang daarvan inzien, en vertrouwen hebben in mijn voornemen de NVJ op mijn bevlogen en gepassioneerde manier van dienst te zijn.