Paco Núñez

Paco Núñez (1984) is op Curaçao geboren en opgegroeid tussen de fotoalbums van zijn familie. Zijn fotograferende oom had thuis zijn eigen doka waar hij foto’s kon ontwikkelen. ‘Op mijn veertiende kreeg ik van mijn zwager een Polaroidcamera te leen. Toen begon mijn  ontdekkingsreis als fotograaf.’

‘Ik heb een aantal familieleden dat fotograaf is en hun fotografiestijl heeft mij geïnspireerd. In 2010 ging ik freelancen voor de Gemeente Amsterdam. Enkele jaren later mocht ik als huisfotograaf voor het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao gaan freelancen. Voor de regering van Curaçao mocht ik bijzondere opdrachten uitvoeren. In 2016 en 2017 ben ik voor een periode naar Curaçao geweest om als campagnestrateeg en content creator voor een politieke partij te gaan werken. Daar mijn werk succesvolle te hebben gedaan ben ik naar Nederland teruggekomen en bleef ik opdrachten uitvoeren voor de Gemeente Amsterdam, het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao en BNN-VARA. In 2016 kwam er ook een mooie kans op mijn pad en mocht ik voor Anadolu Agency en Getty Images gaan freelancen. Dat heeft mijn een enorme boost gegeven in mijn ontwikkeling als persfotograaf.

Naast fotografiewerk maak ik korte video’s voor Curaçaose ministeries en overheidsinstellingen. In mijn werk ga ik op zoek naar het verhaal achter de mens. Door een combinatie van persfotografie en documentairefotografie vertel ik dan een verhaal.’

Over de foto's

Foto 1: Born To Travel
Ik werd nieuwsgierig naar de veerkracht van één van de mannen uit de groep We Are Here en besloot hem voor een periode te volgen. Voor een periode lang trekken ze rond in Amsterdam, steeds opzoek naar een nieuwe plek om zich te vestigen.

Foto 2: Keti Koti viering
Op 1 juli is de nationale herdenking afschaffing slavernij. Tijdens de viering staat men stil bij de afschaffing van slavernij in Suriname en de Antillen.

Foto 3: Stropdas issue
De beste manier om iemand te fotograferen is als hij je toevertrouwt. Vlak voor het fotomoment tussen de Minister-President van Curaçao Eugene Rhuggenaath en burgemeester Aboutaleb zet hij zijn stropdas recht.

Foto 4: Op bezoek in 't Torentje
Minister-President Eugene Rhuggenaath brengt een bezoek aan Minister-President Mark Rutte.

Foto 5: Turkije – Nederland rel
Soms kan een dag een andere wending krijgen. Dat is precies gebeurd toen ik een telefoontje kreeg van Anadolu Agency om zo snel mogelijk naar het consulaat van Turkije in Rotterdam te gaan. Daar aangekomen ben ik totaal in een vechtveld terechtgekomen. Aan de ene kant boze Turks-Nederlandse en aan de andere kant de politie en ME.